Menu
 
Auto schoonmaken
Zomertijd = Vliegentijd
11 mei 2017
JW Car Cleaning
Verwijderen van insecten van de autolak is vaak een lastig deel van het autowassen aangezien het snel hecht aan de lak.
Zomertijd = Vliegentijd

Nu de warmere dagen weer aanbreken is het ook weer tijd voor vliegen en insecten. Auto's die veel onderweg zijn zien er vaak uit als een kerkhof voor insecten. Als een auto regelmatig wordt gewassen zijn de vliegen wel goed te verwijderen. Mocht dat niet het geval zijn dan is het vaak toch een wat meer tijdrovender klusje. Door de zon bakt het goed vast aan de lak en droogt het in.

Risico's

Een voorruit besmeurd met aangekoekte insectresten zijn gevaarlijk, in combinatie met ruitenwisservloeistof en ruitenwisser omgevormt tot een voorruit met kenmerken van een leeg melkglas. De zichtbaarheid bij zeker een laagstaande zon is dan 0 komma 0. Bij langere afstanden of veelvuldig gebruik van de auto is het zeker raadzaam om regelmatig de voorruit voor de zekerheid schoon te maken. Hieronder staan paar hulpmiddelen voor het verwijderen van insectenresten.

Insectenverwijderaar

De bij verschillende tankstations, bouwmarkten en autospeciaalzaken te verkrijgen spuitbussen en flessen voldoen vaak goed bij verse insectenresten. Vaak is het een kwestie van inspuiten daarna laten inweken en dan afnemen met een vochtige spons of afspuiten met hogedruk spuit. Vaak zijn deze middelen niet heel erg goed voor je lak of voor je eigen huid.

Kleien met lakgum

In de autospeciaalzaken is ook klei te verkrijgen om je lak te "kleien". Dit klinkt wellicht vreemd maar kleien haalt alle oneffenheden van je lak af. Dit wel in combinatie met een middel wat ervoor zorgt dat het kleiblokje of pad over de lak heen kan glijden.  Op internet of bij de betere autozaken kan je info krijgen over hoe het werkt en wat het beste is om te doen.

Stomen

Bij het gebruik van stoom wordt en alleen gebruik gemaakt van water die onder druk wordt gebruikt en daardoor diep de lak reinigt bij het wassen van de auto. JW Car Cleaning reinigt ook op deze manier wat tevens ook water bespaart en op elke locatie kan gedaan worden.

Oude technieken

Als je wat verder rondkijkt of vraagt zijn er nog wel meer manieren om je autolak vliegvrij te maken zoals mat appels (het zuur lost het op daarna goed afspoelen met veel water), Natte nylons (de kouzen zijn zo fijn dat het geen krassen zou achterlaten) of de in cola gedrenkte krant. Deze technieken zijn niet raadzaam om verwchillende redenen maar daar is iedereen vrij in.

Waxen of lakpantser

Na het reinigen is het raadzaam om de auto goed in de wax te zetten of wellicht een lakpantser aan te brengen. Het grote voordeel hiervan is dat de vuil, insectresten of boomsappen niet hechten aan de lak en dus makkelijker te verwijderen zijn. Tussen de waxen zijn wel verschillende soorten die langer of korter blijven zitten. Gemiddeld blijven waxen goed werken tussen de 1 en 6 maanden. Een lakpantser heeft bij het aan brengen op een nieuwe auto minimaal een goede werking van 2 jaar. Wel is het zo dat die tijden zo zijn indien de auto op de juiste manier tussentijds wordt gereinigd.

Let wel op bij het wassen van de auto dat bij onjuist gebruik van de producten de autolak beschadigt kan raken. Bij het reinigen met stoom voorkom je beschadigingen aan de lak en is er toch een goed reslutaat. Tevens kan JW Car Cleaning ook u bijstaan in het reinigen van de auto dmv kleien, waxen of het aanbrengen van een lakpantser. Kijk even rustig rond op de site voor de mogelijkheden.

Als u meer wilt weten over het verwijderen van insectenresten of andere vervuiling, neem dan contact met ons op via 06 - 439 699 20 of stuur een e-mail naar info@jwcarcleaning.nl.

Pakketten