Menu
 
Auto schoonmaken
Auto wassen op straat
26 april 2017
JW Car Cleaning
Boete of toegestaan
Auto wassen op straat

Wassen op straat

Mag een auto wassen wel of niet op straat.

In verschillende gemeentes is het niet meer toegestaan om een auto op straat te wassen, zelfs bij het gebruik van natuurvriendelijke reinigingsmiddelen is het ook niet toegestaan. Dit is mede omdat het niet te controleren is wat je voor middelen gebruikt.  In de betere autozaken kan je goede en milieuvriendelijke producten vinden om je auto te reinigen. Houdt er wel rekening mee dat het voor de controlerende instanties vaak niet uit maakt aangezien het toch auto wassen op straat is. De oprijlaan is ook vaak niet toegestaan.

Boete voor auto wassen

Het wassen van een auto op straat kan oplopen tot € 440 aangezien het als milieudelict wordt gezien en niet als een normaal delict. De redenen dat het niet meer is toegestaan is namelijk dat het water wat wordt gebruikt met het reinigingsproduct via de putten in het oppervlakte water komt. De meeste rioleringen lozen namelijk op sloten en rivieren.

Manieren van auto wassen

Er zijn om je auto alsnog netjes en schoon te houden of te wassen verschillende alternatieven, daaronder heb je de wasboxen, wasstraat, poetsbedrijven, waterless washing of stomen. Voor de verschillende manieren heb je voor er tegenstanders als het gaat om auto reiniging of auto wassen. De wasboxen en wasstraten hebben als voordeel dat ze vaak goedkoper zijn dan poetsbedrijven en andere autoreinigers.  Poetsbedrijven heb je vaak het probleem of ongemak dat je buiten de vaak hoge prijs ook je auto minimaal een dag kwijt bent om die te laten wassen of reinigen. Een ander alternatief is een auto te laten wassen op locatie. Veel mobiele poetsbedrijven gebruiken stoom om te wassen.

Auto wassen met stoom

De mobiele poetsbedrijven die werken met stoom hebben een aantal voordelen:

  • Wassen auto op locatie.
  • Werken met maximaal 5 ltr water per auto voor binnen en buiten.
  • Auto is niet hele dag weg.
  • Auto wordt diep gereinigd.
  • Stoom komt op moeilijke plekken zoals rubbers en deurranden.
  • Interieur kan ook makkelijk met stoom gereinigd worden.
  • Dood 99% van de bacteriën.
  • Krasloos wassen.
  • Geen afvalwater in oppervlakte water.
  • Alleen gebruik van water.

De meeste wasstraten  gebruiken het water na filteren nog vaak opnieuw, een veel gehoorde opmerking is dat een wasstraat vaak toch wel krassen achter laat na het reinigen. Wasboxen hebben vaak een borstel staan waarvan je vaak niet weet hoe je voorganger ermee is omgegaan. Je weet dus nooit zeker of die vrij is van zand en vuil. Bij het stomen wordt het water en vuil van de auto afgenomen door het gebruik van een speciale microvezeldoek die vuil meteen met het water opneemt.

Mocht u willen weten of het toegestaan is om de auto op straat te wassen in uw gemeente dan kunt u dat vaak terug vinden op de site van uw gemeente. Vaak staat dit tussen het deel wat gaat over milieuzaken.

Als u meer wilt weten over onze mogelijkheden, neem dan contact met ons op via 06 - 439 699 20 of stuur een e-mail naar info@jwcarcleaning.nl.

Pakketten