Menu
 
Auto schoonmaken

Auto poetsen

Het poetsen van de auto wordt nog wel eens verward met polijsten.

Mensen komen vaak bij een autopoetsbedrijf met de vraag om een auto te poetsen, dan zijn er 2 soorten van poetsen. Het grote verschil is dat bij het poetsen alleen de glans wordt terug gebracht van de lak. Een auto die ouder is of vaak buiten staat in de zon, regen of onder bomen kan dof worden door aanslag, boomsappen of zonlicht. Vaak worden oudere auto’s nog wat dof door het type soort lak. Denk hierbij aan vaak de kleinere auto die vaak als 2auto wordt gebruikt voor de boodschappen etc.

De kleur en glans komt terug na het poetsen

Door een auto te laten poetsen door een professional van een autopoetsbedrijf kan de kleur en glans terug worden gebracht. Dit is buiten dat het mooi is ook voor de waarde bij eventuele inruil of verkoop van de auto een waardevermeerdering.

Wassen, kleien en dan poetsen van uw auto

De auto wordt voor het poetsen goed gewassen en daarna ontdaan van oneffenheden door middel van kleien. Dit verwijdert kleine aanslag zoals teerresten, boomsappen en andere kleine aanslag die met wassen vaak niet weg gaat. Na het kleien wordt de auto eenmaal volledig gepoetst waarmee de glans terug komt op de auto. Hierbij wordt gebruik gemaakt de beste poetsmiddelen en poetsmachine voor het beste resultaat.

Lichte krasjes kunnen verdwijnen van de auto

Met poetsen komt wel de glans terug en zullen eventuele kleine krasjes kunnen verdwijnen. Mochten er diepere krassen in de lak zitten van bijvoorbeeld de wasstraat, nagels, sleutel of iets wat er langs de auto is geschaafd wat zorgt voor krassen in de lak dan is polijsten de andere optie.

Na het poetsen: Een goede wax

Na het poetsen wordt het aangeraden om een wax aan te brengen op de auto die  voor een langere tijd beschermt tegen weersinvloeden. Ook kan er gekozen worden voor een sealing die ongeveer een jaar blijft zitten. De andere optie om de auto te beschermen is een glascoating, afhankelijk van welk type er wordt aangebracht zal deze voor meerdere jaren voor bescherming zorgen van de autolak.

Poetsen moet altijd binnen gebeuren

Poetsen doen we in principe alleen op onze eigen locatie in Almere aan de Argonweg 80 waar ons autopoetsbedrijf is gevestigd. Mocht u zelf beschikken over een dichte ruimte waar wij kunnen werken dan kan ook bij u op het werk, thuis of garage de auto volledig gepoetst worden. 

Gevestiging in Almere

Wij zijn gevestigd in Almere-Poort op bedrijven terrein Hogekant aan vlakbij de afrit van de A6, eenvoudig te bereiken vanuit Weesp, Amsterdam, Naarden, Bussum, Almere, Lelystad, Huizen, Laren, Muiden en Blaricum.

Voor een goede prijsindicatie is het mogelijk om kosteloos af te spreken. Elke auto is anders namelijk, om een goede indicatie te geven van de kosten is het raadzaam om de auto voor die tijd een keer gezien te hebben.

Mocht u interesse hebben in het laten poetsen van uw auto, mail dan naar info@jwcarcleaning.nl of bel met 0643969920 voor de mogelijkheden. V

Prijs op aanvraag.